Publicat pe

O soluție eficientă pentru gestionarea consumului în orice tip de flotă

Soluția pe care o prezentăm în acest articol abordează nevoia fundamentală pentru două resurse prețioase – timpul și banii – care sunt în mod constant și mereu în cerere. În cazul flotelor, această nevoie ia două forme – nevoia de organizare și comunicare în timp real și nevoia de a controla consumul de carburant.

Cu toate acestea, utilizarea sa este mult mai complexă, iar rezultatele sunt pe măsură. Nu trebuie să ne credeți doar pe cuvânt. Aflați în acest articol ce beneficii vă oferă pentru a lua o decizie cât mai bine informată.

Care ar fi o opțiune potrivită de monitorizare a consumului pentru afacerea dvs.?

În funcție de nevoile flotei dvs., de dimensiunea și activitatea acesteia, opțiunile pot varia, iar prețurile pot fi diferite. Pe lângă aspectele esențiale prezentate anterior legate de alegerea unui sistem adecvat – evitarea costurilor ascunse, selectarea unei interfețe ușor de utilizat și a unui software actualizat – trebuie să țineți cont cât de ușor poate fi configurat pentru a se adapta oricărui tip de flotă și activitate și câtă experiență în domeniu vine împreună cu el. 

Pe lângă platforma ușor de utilizat, modul de operare al software-ului permite un grad ridicat de personalizare – atât în ceea ce privește funcțiile și opțiunile de bază, cât și modul de utilizare. În plus, procesul de implementare este ușor și ghidat, iar după finalizarea acestuia, veți avea în continuare acces la un sistem de suport permanent și la o echipă bine pregătită pentru a vă oferi soluții în orice situație sau pentru a găsi rapid soluții pentru nevoile dvs.

Astfel, veți rezolva toate problemele care vă stau în calea economisirii timpului și resurselor și veți vedea rezultate tangibile într-un timp scurt.

Dacă urmați câțiva pași simpli, rezultatele vor fi pe măsură:

1. Monitorizați volumul de combustibil, stilul de condus al șoferilor și locația vehiculelor

Soluția LocalizareAuto include toate funcțiile necesare pentru a monitoriza și analiza modul de utilizare al combustibilului, pornind de la viteză, perioadele de staționare, rutele parcurse și alți factori. Având astfel de informații, veți reduce atât costurile, cât și riscul de accidente.

2. Mențineți evidența șoferilor, a vehiculelor și a activităților

Prin capacitatea de a identifica unic și individual un șofer, vehicul, bun sau punct de interes, LocalizareAuto vă va ajuta să distingeți între rutele parcurse în scop personal și cele parcurse în scop de afaceri, precum și consumul de carburant asociat. Aceasta vă va ajuta să gestionați mai bine bugetul alocat carburantului și să responsabilizați, în același timp, șoferii. În plus, identificarea vehiculelor vă va permite să vă organizați mai bine programul și să asociați ușor mașinile cu șoferii, precum și să delegați și să țineți evidența precisă a sarcinilor de lucru.

3. Centralizați datele și generați rapoarte

Monitorizarea și evidența menționate mai sus nu pot fi realizate sau nu au sens în absența unei baze de date solide și a unei modalități de centralizare, analiză și interpretare a informațiilor din teren. Pe platforma LocalizareAuto veți avea întotdeauna acces la datele înregistrate în timp real de dispozitivele GPS – date despre locație și stare vehicul sau rute – pe care le puteți prelucra și analiza instantaneu și transforma în rapoarte importante pentru coordonarea activităților și optimizarea operațiunilor.

4. Comunicați date și trimiteți mesaje în timp real

Toate datele primite și procesate în timp util vor contribui la schimbările de rute și de sarcini comunicate șoferilor în timp real. Sistemul de monitorizare LocalizareAuto vă va ajuta să organizați echipa astfel încât să evitați suprasolicitarea mașinilor, șoferi fără activitate sau parcurgerea unor trasee inutile. Toate aceste optimizări vor duce, în timp, la o economie semnificativă a resurselor – atât în timp, cât și în costurile operaționale.

În plus, LocalizareAuto a fost conceput să răspundă tuturor nevoilor care pot apărea în activitățile flotelor, prin soluții cum ar fi:

1. Urmărirea în timp real pe hartă

Dispozitivele GPS instalate pe vehicule transmit în mod constant informații accesibile coordonatorilor din contul LocalizareAuto. Acestea:

• Localizează și identifică vehiculul și șoferul în timp real;

• Actualizează traseul în timp real;

Astfel încât să economisiți timpul irosit în planificări ulterioare și să aveți flexibilitate în schimbările de rute sau de sarcini.

2. Alarme personalizabile

Prin setarea unor alarme personalizate, veți:

• Plăti la timp unele taxe, precum asigurările;

• Monitoriza stilul de condus prin alarme setate pentru depășirea vitezei sau alte opțiuni.

În cele din urmă, vă veți bucura de o creștere semnificativă a productivității, veți evita costurile suplimentare cauzate de nerespectarea termenelor de plată și veți reduce costurile de întreținere.

Opțiuni precum:

• Setarea unor rute și a unor puncte de interes personalizate;

• Personalizarea hărților și a grupurilor de vehicule monitorizate;

• Generarea automată a unor rapoarte complexe și detaliate;

• Și multe altele.

Ce veți putea realiza imediat după implementare?

1. Veți fi la curent cu starea mașinilor și a șoferilor

Cu un sistem de gestionare a flotei bazat pe GPS, veți putea identifica cel mai apropiat vehicul de un punct de interes și veți economisi astfel timp și veți efectua livrări sau veți îndeplini sarcini mai rapid. Mai mult, deoarece software-ul efectuează actualizări la fiecare 30 de secunde (în cazul unui software bun), datele despre locația vehiculului vor fi foarte precise.

Cu alte cuvinte, veți reduce timpul de reacție la problemele și sarcinile legate de clienți și veți lua cele mai bune decizii în organizare, ceea ce va duce, pe termen lung, la o economie semnificativă de resurse.

2. Vă veți îmbunătăți serviciile pentru clienți

Reducerea timpului de reacție și de gestionare a situațiilor neprevăzute va duce la servicii furnizate prompt și, în consecință, la satisfacția garantată a clienților. În timp, numele companiei dvs. va fi asociat cu un standard înalt de calitate, atât în ceea ce privește produsele, cât și serviciile pentru clienți.

3. Vă veți reduce consumul de carburant

Cea mai mare problemă în ceea ce privește costurile activității unei flote este, fără îndoială, consumul excesiv de carburant. Optimizarea utilizării acestuia este, așadar, esențială, iar odată realizată, diferențele de buget pot fi semnificative.

4. Vă veți crește siguranța la volan a șoferilor

Cu un sistem de monitorizare prin GPS, puteți reduce riscul accidentelor prin:

• Monitorizarea stilului de condus al șoferilor și identificarea comportamentului inadecvat la volan;

• Stabilirea unui regulament intern referitor la conducere, în funcție de activitatea flotei;

• Setarea unor notificări atunci când sunt depășite limitele de viteză sau alți parametri stabiliți în regulament;

5. Vei avea o viziune de ansamblu asupra operațiunilor flotei, putând:

• Ști în orice moment unde sunt șoferii dvs.;

• Furniza estimări cât mai precise clienților privind serviciile prestate;

• Cunoaște întotdeauna starea vehiculelor și disponibilitatea acestora;

• Aflați imediat ce șofer se află în apropierea unui punct de interes;

• Aveți acces la arhive automate de informații;

• Adunarea de dovezi atunci când un client nu se prezintă la o întâlnire programată;

• Mențineți evidența întâlnirilor cu clienții și sarcinilor corespunzătoare.

6. Vă veți reduce emisiile de carbon

Scăzând numărul de kilometri parcurși, veți reduce, pe lângă consumul de carburant, și emisiile de CO2, contribuind astfel la protecția mediului și îmbunătățind în același timp imaginea mărcii.