Publicat pe

Management-ul Flotei Auto!

Bine v-am regăsit  la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!

De această dată vom discuta despre managementul flotei auto și despre modul în care poate fi optimizat modul în care poate fi gestionată administrarea flotei auto. 

Orice companie care are nevoie de autovehicule comerciale pentru a funcționa, construiește o anumită formă de operare și gestionare a parcului auto.

Scopul administrării flotei auto este de a controla și eficientiza performanțele și întreținerea parcului de mașini pentru a crește productivitatea și a ajuta afacerea să funcționeze cât mai bine.

Managerii de flotă se ocupă de operațiunile flotei și au responsabilități ce includ întreținerea parcului auto, supravegherea consumului de combustibil, a costurilor de combustibil, organizarea șoferilor, a activelor, planificarea rutelor și implementarea acțiunilor ce ar putea spori productivitatea firmei.

Alegerea unei soluții telematice pentru eficientizarea proceselor și a activităților lor, printr-un sistem flexibil și intuitiv este prioritară.

Este cert faptul că flotele auto nu mai pot fi gestionate doar cu hârtie și pix.

Management flotă auto și management flotă – sunt subiecte dezbătute, analizate, aflate într-o continuă dezvoltare. Sunt teme ce lansează provocări pentru orice parc auto, indiferent de dimensiunea acestuia.

Pe măsură ce flotele adoptă tot mai multe tehnologii pentru a ține pasul cu marile firme competitoare, managerii de flote sunt responsabili de optimizarea acțiunilor, de coordonarea sistemelor, a tehnologiilor și a angajaților.

Managementul de flote înseamnă mai mult decât achiziționarea și întreținerea de vehicule. Gestionarea șoferilor, a conformității, eficiența operațională, impactul asupra mediului, sunt aspecte esențiale de care trebuie să țină cont echipele administrative din industria transporturilor. 

Așadar, managerierea unei flote auto nu este un lucru ușor de făcut, dar au fost dezvoltate o mulțime de tehnologii care să o facă mai accesibilă.