Publicat pe

 6 mituri despre sistemele de monitorizare prin GPS

De-a lungul timpului, au apărut și s-au răspândit diverse mituri legate de sistemele de monitorizare prin GPS. Cu toate acestea, se uită adesea că fiecare afacere este unică, la fel cum fiecare soluție de monitorizare GPS este distinctă.

Prin urmare, atunci când decizi să achiziționezi o soluție de urmărire GPS pentru compania ta, singurul aspect pe care trebuie să-l iei în considerare sunt nevoile specifice ale flotei tale, și nu ceea ce spun alții despre acest subiect.

Cele 6 mituri cele mai comune despre sistemele de monitorizare GPS

1. Nu ai nevoie de un sistem de monitorizare GPS deoarece ai încredere în echipa ta.

Dacă te numeri printre cei care încă ezită să implementeze un sistem de monitorizare GPS, s-ar putea să te întrebi de ce ar trebui să urmărești fiecare mișcare a angajaților tăi atunci când deja le ai încredere. În realitate, un sistem de monitorizare GPS nu se rezumă doar la urmărirea locației.

O soluție de monitorizare GPS este utilă pentru a reduce consumul de combustibil, nu doar pentru urmărirea simplă a locației, deși acest aspect contribuie semnificativ la eliminarea cheltuielilor nejustificate.

Managerii de flote din toate colțurile lumii au fost plăcut surprinși să constate că, după implementarea sistemului de monitorizare, costurile s-au redus cu peste 40%. De ce? Pentru că au reușit să identifice probleme ascunse care duceau la creșterea costurilor în companie, în special un aspect întâlnit adesea: furtul de combustibil.

2. Șoferii tăi vor părăsi compania dacă folosești o astfel de soluție.

Este important să prezinți șoferilor beneficiile acestei soluții, care vor lucra în favoarea lor și le vor ușura semnificativ activitatea.

Cu siguranță, șoferii pot fi reticenți la început. Cu toate acestea, odată ce au ocazia să experimenteze zilele de lucru cu ajutorul acestei soluții, își vor da seama cât de benefică a fost schimbarea.

Pe lângă obținerea de informații în timp real despre locurile de vizitat, trasee și stilul de conducere permis, aceștia vor avea și asistență pe parcursul întregii zile, vor fi mai eficienți și vor conduce în siguranță.

Mai mult decât atât, din discuțiile cu șoferii am aflat că sistemul de monitorizare GPS le-a ușurat munca, deoarece i-a eliberat de stresul rapoartelor întocmite manual, care acum sunt generate automat prin intermediul aplicației.

3. O soluție GPS este dificil de instalat și înțeles.

Majoritatea sistemelor de monitorizare constau în mod obișnuit din două componente: echipamente instalate pe fiecare vehicul și un software cu o platformă online, unde puteți vedea toate informațiile transmise.

Procesul de instalare nu ar trebui să fie o sursă de stres pentru compania ta, deoarece este responsabilitatea noastră să ne ocupăm de acest pas, inclusiv de calibrarea și evaluarea echipamentelor.

În ceea ce privește înțelegerea sistemului, de multe ori, o singură întâlnire cu un specialist în aplicații este suficientă pentru ca angajații tăi să înțeleagă cum funcționează acesta și cum să-l folosească corect și eficient.

4. Un sistem de monitorizare GPS este foarte costisitor.

Uneori, un sistem de monitorizare GPS poate să fie costisitor, dar știai că economiile pe care le aduce în primele luni de la implementare îți permit să-ți extinzi flota?

S-ar putea să te întrebi cum este posibil acest lucru. După ce implementezi un astfel de sistem, vei reduce cu peste 20% costurile legate de consumul de carburant, vei avea control asupra stilului de conducere al șoferilor tăi – un factor care de obicei duce la creșterea costurilor – și, nu în ultimul rând, vei ști când unul dintre vehiculele tale se abate de la traseu.

5. Folosesc alte metode pentru a organiza flota auto.

Desigur, puteți comunica cu echipa de pe teren și prin alte metode, cum ar fi telefoanele mobile.

Dar gândește-te… Câte informații cu adevărat utile poți obține prin intermediul unui telefon?

Astfel de mijloace nu sunt suficiente pentru o evidență clară și de încredere a activităților desfășurate. Un sistem de monitorizare GPS îți oferă, pe lângă eficientizarea comunicării, informații în timp real despre:

• timpul petrecut pe drum;

• durata pauzelor;

• traseul planificat și traficul aferent;

• starea vehiculelor;

• comportamentul șoferilor la volan;

• consumul de carburant.

6. Flota mea este prea mică pentru a avea nevoie de o soluție de monitorizare.

Indiferent de mărimea flotei tale, cu siguranță ai nevoie să știi unde se află șoferii tăi, unde au fost, unde vor merge și cât de responsabil conduc.

Dacă implementezi un sistem de monitorizare GPS, acesta poate fi adaptat categoriei și numărului de vehicule pe care le ai. Astfel, poți să optimizezi consumul de carburant