Bine v-am găsit la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!
Așa cum v-am obișnuit, am ales să lărgim aria subiectelor pe care le abordăm și să vă expunem situații ce țin de autovehicule în general, nu doar ceea ce ține de aparatele GPS. Bineînțeles că nu le neglijăm nici pe acestea și avem deja o serie de articole postate despre activitatea noastră și ceea ce ne reprezintă.
Deși sezonul cald s-a instalat de ceva timp și probabil schimbul pneurilor s-a efectuat deja, în articol de azi ne-am propus să aflăm și să vă împărtășim informații despre uzura pneurilor și care este punctul în care trebuie să luăm în calcul înlocuirea acestora.
O anvelopă uzată poate fi definită ca:
1. O anvelopă cu adâncimea benzii de rulare care a atins indecele de uzură a benzii de rulare marcat în mai multe locuri în jurul circumferinței, de obicei 1.6 mm pentru autoturisme.
2. O anvelopă cu daune care face imposibilă utilizarea.
3. O anvelopă atât de veche încât nu mai este sigură sau utilizabilă.
Există diferite tipuri de uzură a benzii de rulare. Cele mai frecvente tipuri de uzură a benzii de rulare sunt:
-uzură normală;
-uzură asimetrică;
-uzură rotundă (umeri);
-poarta de-a lungul mijlocului (concav);
-uzura unui loc;
-penaj;
Factori care afectează durata de viață a anvelopei:
- Obiceiurile și stilurile de condus;
- Anvelope nepotrivite pentru modelul de vehicul;
- Diferite suprafețe de drum;
- Întreținerea vehiculului și a anvelopelor;
- Alinierea neadecvată a roților;
- Probleme ale sistemului de franare.
Toate acestea afectează durata de viață a anvelopelor.
Anvelopa atinge limita de uzură și trebuie înlocuită atunci când adâncimea benzii de rulare este 1.6 mm sau la nivelul TWI (Tread Wear Indicator/Indicator de uzura a benzii de rulare).
Soluția este să vă mergeți cu autovehiculul la cel mai apropiat service pentru o inspecție a adâncimii benzii de rulare.
Așadar, cauzele uzurii anvelopelor pot fi multiple, iar soluția cea mai sigură pentru prelungirea vieții acestora este prevenția. Vizitele regulate la service-ul auto ne poate salva de situații periculoase.