Posted on

Navigație vs. Monitorizare

Bine v-am regăsit pe blogul nostru!

Înainte de a începe să discutăm despre un alt subiect de interes, dorim să vă mulțumim pentru interesul acordat în ceea ce privește aceste articole și pentru feedback. O să ținem cont de toate sugestiile și o să continuăm să publicăm articole pe diverse subiecte. 

Ce să fie de această dată? Este vorba despre diferența dintre un aparat GPS de navigație și unul de monitorizare. Venim în ajutorul persoanelor care nu sunt familiarizate cu acest domeniu și care nu știu exact ce face fiecare tip de GPS și de ce sunt diferite. La o scurtă căutare pe internet, informațiile sunt vaste dar destul de neclare. O să încercăm să lămurim aceste diferențe și să clarificăm de ce este nevoie de două aparte diferite. 

În primul rând, ce este un aparat GPS de navigație? Ideea creării unui sistem de ghidaj i-a aparținut, prima oară, americanului J.W. Jones. Acesta inventase, în 1909, un sistem dedicat automobiliștilor. Deplasarea cu ajutorul invenției lui Jones era însă destul de anevoioasă deoarece impunea identificarea rutelor cu ajutorul unor hărți imprimate pe discuri și a unor cadrane speciale. Pe măsură ce timpul a trecut și știința a evoluat, sistemele de ghidaj au devenit tot mai complexe. Astăzi, cel mai cunoscut dintre ele este GPS. A fost creat tot Statele Unite ale Americii, inițial în scopuri militare. Abia începând cu anul 1980 tehnologia a început să fie folosită pentru a ușura și a eficientiza transporturile civile și pentru a le înlesni munca cercetătorilor.

Echipamentele cu GPS dedicate pentru navigație sunt cele mai indicate atunci când călătoriți mult cu mașina. Câteva dintre avantaje ar fi faptul ca nu are nevoie de semnal 3G sau de conexiune la Internet pentru a indica poziția, e precis și are ecranul mai mare, iar traseul poate fi mai ușor de urmărit, iar aplicația de navigare nu se întrerupe atunci când primiți un apel sau un mesaj. Există și câteva dezavantaje: folosește doar la navigare și  rămâne în mașină, în permanență, de cele mai multe ori nefiind dotat cu funcție de orientare pentru pietoni. 

Ne-am lămurit în ceea ce privește aparate GPS de navigație, dar ce este cu cele de monitorizare și ce fac ele? Sunt informații pe care vi le-am oferit și alte articole de pe blogul nostru și nu dorim să vă plictisim cu aceleași informații, dar o să facem un scurt rezumat. 

Aparatele GPS Tracker  sunt dispozitivele care se instalează pe mașini. Cele mai moderne dintre cele din gama de urmărire auto permit nu doar urmărirea și înregistrarea vitezei cu care se deplasează o mașină, ci și oprirea acesteia, printr-o comandă dată la distanță. Tracker-ele performante pot triangula poziția unui vehicul, oriunde pe glob, cu o eroare de doar 10 metri.  Acest tip de aparate GPS permit monitorizarea tuturor tipurilor de autovehicule și oferă informații despre traseul parcurs, poziția actuală, stilul de condus al șoferilor, date preluate din computerul de bord al acestuia. De asemenea, sunt compatibile cu o serie de accesorii care să ajute la blocarea motorului, identificarea șoferilor care conduc mașina într-un anumit interval orar, monitorizarea temperaturii pentru autovehiculele frigorifice. 

Așadar, principala diferență dintre cele două tipuri de aparate GPS este cea legată de utilitatea lor și de informațiile transmise. Aparatele GPS pentru navigație vă ajută să aflați traseul pe care trebuie să îl parcurgeți și cum să ajungeți la destinație, iar aparatele GPS Tracker vă ajută să vă monitorizați mașina, să vedeți unde se află și pe unde a circulat. 

Probabil că o să vă întrebați: Dacă vă ocupați cu GPS-uri, de ce nu aveți în ofertă și aparate GPS de navigație? Răspunsul derivă din ceea ce v-am spus mai sus, și anume: sunt două tipuri de aparate diferită ce necesită sisteme diferite de funcționare, iar noi am ales să ne axăm pe ceea ce știm să facem cel mai bine și să nu amestecăm lucrurile pentru a nu deteriora calitatea serviciilor pe care le oferim. 

În speranța că am lămurit și acest aspect și că v-am ajutat să înțelegeți mai bine diferența dintre cele două tipuri de aparate GPS, încheiem acest articol prin a vă spune că surprizele  nu se opresc aici și vom reveni cu și mai multe oferte și reduceri de preț!