Posted on

Cum funcționează aparatele GPS?

Un receptor GPS primește, în orice moment, semnale electromagnetice de la 4 sateliți cu viteza de 50 biți/secundă. Chiar dacă cei 4 sateliți transmit semnale simultan, datele provenite de la 3 sateliți sunt suficiente pentru locația precisă a receptorului. Metoda se numește – triangulație. Semnalul provenit de la cel de-al patrulea satelit este folosit la confirmarea datelor adunate de la cei 3 sateliți. 

Cea mai frecventă utilizare este cea pentru a monitoriza autovehiculele, prin interconectarea celor 3 componente principale: server-ul conectat la internet, receptor GPS și program de monitorizare.

Sistem de monitorizare prin GPS pentru flote auto este un sistem care permite localizarea și urmărirea în timp real a unui autoturism, autoutilitară, camion sau utilaj  prin intermediul sateliților GPS.

Pentru a funcționa, un sistem de Monitorizare prin GPS necesită un echipament/aparat, care este instalat într-un vehicul, și care permite urmărirea în timp real a poziției acestuia prin intermediul satelitilor GPS.

Aparatul unui sistem de monitorizare prin GPS este echipat cu un receptor GPS care primește semnale de la sateliții GPS din orbită.

Acești sateliți emit semnale care pot fi recepționate de receptorul GPS din echipament, permițând astfel determinarea poziției vehiculului în timp real.

Datorită faptului că echipamentul GPS este conceput să poată transmite poziția vehiculului către un server prin intermediul unei conexiuni la internet, managerul de flotă sau dispecerul poate să vadă vehiculul pe o hartă online.

Un sistem gps auto de monitorizare a vehiculelor conține toate instrumentele necesare pentru o urmărire și gestionare atentă a flotei auto. Beneficiile incontestabile ale folosirii unor sisteme GPS de calitate se reflectă, în principal, asupra bugetului pentru mentenanța flotei de vehicule.

LocalizareAuto  oferă o soluție complet integrată de monitorizare a flotei auto format din sistem GPS, hărți GPS și dispozitiv GPS.

LocalizareAuto  oferă o soluție complet integrată de monitorizare flotă prin sisteme GPS de ultimă generație. Experții noștri au grija ca sistemele GPS instalate să transmită non-stop informațiile dorite, iar prin intermediul platformei noastre web poți accesa oricând istoricul traseului și rapoarte tehnice avansate. Alege serviciul de monitorizare GPS de la LocalizareAuto  pentru a lua deciziile corecte privind flota ta!