Posted on

Ce este un aparat GPS?

Bine ați venit la un nou articol de pe blogul LocalizareAuto.ro!

Înainte de toate, dorim să vă mulțumim pentru toate reacțiile pozitive și pentru feedback-ul oferit. Vom ține cont de toate părerile primite și o să folosim aceste articole ca o rubrică informativă despre serviciile pe care le oferim, dar și despre întreg domeniul serviciilor de monitorizare auto ce nu este unul foarte cunoscut publicului larg. 

De această dată vom detalia puțin răspunsurile a două întrebări foarte des întâlnite. 

Ce este un aparat GPS?

Ei bine, Global Positioning System este un sistem global de navigație prin satelit și unde radio. Sistemul GPS este o rețea de sateliți care orbitează în jurul Pământului în puncte fixe deasupra planetei, transmițând semnale tuturor receptorilor aflați la sol. Aceste semnale conțin un cod de timp și un punct de date geografice care permit utilizatorului să primească poziția exactă în care se află, viteza și ora din orice regiune de pe planetă. GPS funcționează în orice condiții meteorologice, oriunde în lume, 24 ore pe zi. Receptorul GPS este un aparat capabil să recepționeze semnalele emise de sateliți și, în funcție de acestea, să determine poziția lui pe glob.

Pe baza acestui sistem s-au creat sistemele de monitorizare auto. Așadar, sistemul pe care noi îl folosim nu este unul de navigație, ci unul de monitorizare. El permite vizionarea locației în timp real. 

Nu dorim să vă plictisim cu detaliile tehnice, dar trebuie să știți că aparatele GPS folosite pentru monitorizarea autovehiculelor reprezintă mijloacele prin reușim să obținem toate informațiile pe are fiecare client le are disponibile în propriul cont. 

Cum funcționează sistemul de monitorizare auto prin intermediul aparatelor GPS?

În primul rând, trebuie să știți că fiecare aparat GPS are antene GPS și GSM. Ele pot fi externe sau integrate. De asemenea, în fiecare aparat se găsește câte o cartela SIM. Toate acestea ajută ca datele să fie trimise către servere. 

Aceste date pot fi reprezentate de locații sau alte date din computerul de bord al autovehiculului. Informațiile sunt procesate de către servere și afișate sub forma traseului pe hartă sau a rapoartelor. 

Fiecare client poate viziona datele din propriul cont fără nici un fel de restricție. 

Acesta este esențialul despre ce sunt aparatele GPS și cum funcționează sistemul de monitorizare prin intermediul unor astfel de aparate. În speranța că am reușit să lămurim acest aspect și să vă răspundem la două dintre cele mai des întâlnite întrebări, vă invităm să ne rămâneți alături pentru că vă pregătim și mai multe articole interesante și surprinzătoare. 

Și pentru că ați parcurs întreg articolul, în semn de mulțumire, vă oferim un cod de discount special pentru cititorii blogului. 

Folosiți codul „BLOG10” pentru a obține 10 euro reducere la achiziționarea oricărui model de GPS disponibil în oferta noastră! Codul se introduce la finalul formularului de comandă, iar reducerea de aplică automat. Formularul de comandă poate fi accesat aici