Posted on

Conectare la mufa OBD sau prin fire?

Bine v-am regăsit la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!

De această dată revenim cu un articol care să-i ajute pe cei care doresc să-și doteze mașinile cu aparate GPS să aleagă modelul potrivit pentru autoturismul lor. În principal, vom evidenția diferențele între aparatele prin conectare la fire și cele prin conectare la mufa OBD sau bricheta mașinii. 

Ne adresăm, de această dată, celor care dețin un autoturism sau o autoutilitară, acestea fiind tipurile de autovehicule pe care se pot instala aparate la mufa de test (OBD) sau la brichetă.  În oferta noastră sunt disponibile mai multe modele dintre cele două tipuri. De această dată nu vom aduce în prim plan informațiile pe care le oferă acestea ci pe cele legate de modalitatea lor de conectare. 

Aparatele ce se leagă la fire necesită un minim de cunoștințe pentru a se interpreta schema de montaj și a putea fi legate corect, dar acest aspect nu este un impediment pentru ca ele să fie montate chiar de către clienții noștri. Principalul avantaj al acestora este legat de faptul că se pot monta ascunse și nu sunt ușor accesibile. Odată montate și fixate la locul lor, undeva sub bord de cele mai multe ori, acestea nu pot fi scoase oricând șoferul dorește, ci necesită efort pentru a se ajunge la ele și a fi deconectate. 

Aparatele prin conectare la mufa OBD sau la bricheta mașinii se bucură de o modalitate de montaj mult mai simplă: acestea doar trebuie introduse în mufă. Dat fiind faptul că aceste mufe sunt „la vedere”, adică  se poate ajunge foarte ușor la ele și sunt vizibile, aparatele GPS pot fi ușor deconectate prin simpla scoatere din mufă. Ele sunt proiectate exact pe dimensiunile OBD-ului sau ale brichetei ceea ce face ca varianta în care ele să iasă singure din mufă să fie total exclusă. 

Un element important de menționat este cel legat de faptul că atunci când un aparat GPS este deconectat (fie că este scos din mufă, fie că îi sunt tăiate firele), sistemul transmite o alertă către utilizator și, pe rapoarte, se poate vedea exact locația la care se afla mașină în acel moment. 

Așadar, din punct de vedere al conectării, aparatele GPS sunt de două tipuri: conectare prin fire și conectare direct la mufa OBD sau la bricheta mașinii. Alegerea tipului potrivit de aparat pentru fiecare client se face în funcție de nevoile acestuia și de motivele pentru care alege să monteze aparate GPS pe mașinile lui. 

În speranța că v-am ajutat să vă formați o imagine mai clară asupra aparatelor pe care le comercializăm, vă invităm să fiți cu ochii pe noi pentru și mai multe articole de acest fel.