Posted on

Ce este un releu de blocare motor?

Bine v-am regăsit la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!

Deși am postat o serie de articol pe subiecte conexe domeniului nostru de activitate în ultima perioadă, de această dată am revenit cu un articol care are la bază unul dintre cele mai vândute accesorii din oferta noastră: releul de blocare motor.

Acesta este accesoriul pe care îl comandă majoritatea clienților care doresc o protecție suplimentară pentru autovehiculele lor. Dar de ce este atât de important încât îi să-i dedicăm un articol pe blogul nostru? Deoarece, dintre accesoriile pe care le avem disponibile în oferta noastră, acesta este cel care ajută cel mai mult în situațiile extreme. 

Ce este un releu de blocare motor?

Acesta este un dispozitiv ce se montează cu scopul de împiedicarea motorul să porneascăîntr-o situație extremă. Se poate monta și împreună cu aparate GPS, dar și cu alarme auto. 

Cum funcționează acestea?

Metoda de comunicare cu acesta este una rapidă, prin SMS. Comenzile de blocare și deblocare a motorului se dau prin câte un SMS. Așadar, este la îndemâna oricui să îl folosească și poate acționa rapid. Singurul dispozitiv pe care este nevoie să îl aveți este un telefon mobil.

Blocarea motorului este o denumire general folosită pentru acținea pe care o face releu, dar acesta nu are rolul de a bloca literalmente motorul în momentul în care primește comanda. Motorul nu se oprește exact în acel moment, ci acesta nu va mai porni până ce releul nu va primi comanda de deblocare. Motorul nu se poate opri exact în momentul în care trimitem comanda releului deoarece o astfel de acțiunea poate cauza adevărate catastrofe în trafic. Se pot produce accidente grave în trafic într-o astfel de situație.

Care este utilitatea unui astfel de releu?

Ei bine, situațiile cele mai frecvente în care se folosește un releu de acest tip sunt cele în care mașinile sunt furate. Într-o astfel de situația autoturismul poate fi imobilizat cu ajutorul releului și localizat cu ajutorul unui aparat GPS montat ascuns, sub bord. Deși nu se oprește în momentul în care primește comanda, la următoarea pornire motorul nu va funcționa și autoturismul nu va putea fi mutat. 

Așadar, un releu de blocare motor poate ajuta în situațiile cele mai neplăcute și este un accesoriu ce nu dăunează în nici un fel autovehicului. Acesta se regăsește în oferta noastră de mult timp și este preferat de clienții noștri. Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să intrați pe site-ul nostru pentru a comanda unul.

Vom reveni cu articole noi despre podusele din oferta noastra. Vă invităm să stați cu ochii pe noi.