Posted on

Cum se îngrijesc motocicletele?

Bine v-am regăsit la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!

Am revenit cu un articol care pune un accent pe necesitatea îngrijirii autovehiculelor pe  care le deținem și care ne ușurează viața de zi cu zi sau reprezintă obiectul muncii pentru unii dintre noi. 

De această dată ne vom canaliza atenția pe o categorie de autovehicule pe care le vedem des în jurul nostru, uneori sunt considerate periculoase, dar de cele mai multe ori sunt alese pentru adrenalina pe care o oferă. Este vorba despre motociclete.  Acest tip de autovehicule necesită o îngrijire puțin diferită față de restul. De aceea, am decis să-i dedicăm un întreg articol pe blogul nostru. 

Când vine vorba despre îngrijirea motocicletelor, primul aspect la care ne gândim este cea de spălare a acestora. Despre acest lucru, specialiștii ne oferă câteva sfaturi:

  • Asigurați-vă că vă curățați motocicleta în mod regulat pentru a proteja suprafețele și verificați dacă există deteriorări, uzură sau scurgeri de ulei sau lichid de frână.
  • Evitați produsele de curățare care nu sunt proiectate special pentru suprafețele motocicletei sau ale mașinilor. Acestea pot conține detergenți sau solvenți chimici duri care ar putea deteriora metalul, vopseaua și plasticul motocicletei.
  • Dacă motorul este cald încă, după utilizare, așteptați până când motorul și sistemul de evacuare se răcesc.
  • Clătiți motocicleta cu apă rece pentru a îndepărta murdăria.
  • Curățați-o cu un burete sau o cârpă moale și nu stropiți cu apă spre evacuare și piesele electrice.
  • Aveți grijă să păstrați lichidul de frână sau solvenții chimici departe de suprafețe, acestea vor deteriora plasticul și zonele vopsite.
  • După curățare, clătiți motocicleta cu multă apă curată pentru că reziduurile puternice de detergent pot coroda piese din aliaj.

După spălarea mașinii, este nevoie să se facă o scurtă verificare pentru a ne asigura că motocicleta va funcționa la parametrii optimi. Specialiștii ne spun că ar trebui să:

  • Testați frânele înainte de a merge. Este posibil să fie nevoie să le pompați de mai multe ori pentru a restabili performanțele normale de frânare.
  • Ungeți lanțul imediat după terminarea spălării și uscării motocicletei. S-ar putea să constatați că frânarea este mai puțin sensibilă imediat după spălare. Acesta este motivul pentru care este o idee bună să păstrați o distanță mai mare de oprire pentru a reduce șansele unui accident.
  • După ce v-ați spălat motocicleta, gândiți-vă să folosiți un produs de curățare,  lichid de calitate sau pastă de ceară pentru a termina lucrarea. Asigurați-vă că utilizați doar un lac sau o ceară neabrazivă fabricate special pentru motociclete sau automobile. Și asigurați-vă că citiți instrucțiunile!
  • Când curățați șaua, tabloul de bord, indicatoarele, blocurile optice spate și parbrizul, asigurați-vă că utilizați o soluție de săpun neutru. Nu folosiți niciun solvent care conține produse de curățare.
  • Părțile foarte murdare și insectele moarte trebuie înmuiate în soluție de săpun și apoi clătite cu apă. Iar atunci când veți merge în condiții precare, protejați-vă motocicleta cu ceară sau lubrifianți. Întreabă dealerul despre care sunt cele mai bune.

Așadar, îngrijirea motocicletelor este un aspect important ce trebuie tratat cu atenție. 

În speranța că sfaturile specialiștilor v-au fost de ajutor, vă invităm să rămâneți cu ochii pe noi pentru că următorul articol va fi legat tot de motociclete, și anume: modul în  care acestea sunt tratate în trafic. 

Dacă v-am făcut curioși, vă invităm să ne fiți alături și să stați cu ochii pe noile noastre articole.