Bine v-am găsit la un nou articol de pe blogul LocalizareAuto.ro
Pornim o nouă serie de articole informative care nu se vor referi direct la aparatele GPS, obiectul principal al activității noastre, ci la elementele principale de care este nevoie pentru a putea beneficia de serviciile noastre, autovehiculele.
Dat fiind faptul că perioada rece a anului vine la pachet cu zăpadă, îngheț și frig, autovehiculele pe care le deținem trebuie să aibă parte de îngrijiri speciale. Pentru temperaturile scăzute de pe timpul iernii, mașinile necesită pregătiri speciale încă de la primi fulgi de zăpadă.
Am făcut o scurtă listă de „reguli” ce ar trebui urmate pentru a păstra autovehiculele într-o stare bună și pe perioada iernii. Le-am numit „reguli” deoarece trebuie urmate cu sfințenie pentru a prelungi viața autovehiculelor, dar și pentru a evita deteriorarea anumitor piese importante.
- Pregătirea ștergătoarelor
Ceața, zăpada și ploaia vor reduce vizibilitatea pe timp de iarnă. Capacitatea ștergătoarelor de a menține parbrizul clar va fi pusă la încercare.
- Folosirea unui lichid de parbriz rezistent la temperaturi scăzute
Alegerea lichidului de parbriz potrivit este destul de simplă, toate informațiile fiind menționate pe ambalajele acestora. A pune apă în rezervorul destinat lichidului de parbriz este total interzisă.
- Înlocuirea anvelopelor de vară cu cele de iarnă
Anvelopele de iarnă sunt o necesitate, iar montarea lor este obligatorie atunci când temperatura exterioară este constant mai mică sau egală cu 7°C. Datorită compoziției din care sunt alcătuite, anvelopele de iarnă își mențin elasticitatea în anotimpul rece.
- Depozitarea în portbagaj a strictului necesar.
Printre cele mai importante ustensile ce ar trebui să fie mereu în portbagaj se numără: lichid de parbriz, lopată, lanțuri, săculeț cu nisip, racletă, antigel, ulei, cheie de roți, cric, compresor de aer, pături, apă, provizii și alte necesități particulare.
- Este interzisă folosirea apei fierbinți pe parbriz.
Atunci când apa fierbinte vine în contact cu suprafața rece a parbrizului poate cauza fisuri adânci.
- Verificare luminilor
Trebuie să vă asigurați că luminile exterioare funcționează în parametri normali, controlați bine farurile, stopurile, luminile laterale și farurile de ceață.
- Spălarea frecventă a mașinii
În perioada rece este recomandat ca mașina să fie spălată mai des. Noroiul sau zăpada care se acumulează pe caroserie și la interiorul aripilor trebuie să fie îndepărtat periodic, pentru a nu permite umezelii să acționeze.
Acestea sunt principalele aspecte de care trebuie să ne îngrijim atunci când vine sezonul rece. Pentru ca mașinile noastre să nu fie afectate de temperaturile scăzute și zăpada ce se poate acumula în strat gros, este nevoie să avem mare grijă de ele.
În speranța că am reușit să aducem câteva informații noi și utile încheiem acest articol cu promisiunea că vor mai urma și altele.