Posted on

Mărturii despre furtul de carburant!

Bine v-am găsit la un nou articol pe blogul LocalizareAuto.ro!

Așa cum v-am promis încă de săptămâna trecută, am revenit cu poveștile unora dintre clienții noștri, care s-au confruntat cu probleme legate de furtul de carburant și care au reușit să scape de aceste probleme cu ajutorul aparatelor GPS cu interfață CAN integrată sau a interfețelor montate auxiliar.

Alin Popescu deține o flotă auto de 35 de autoutilitare care parcurg diverse distanțe pe teritoriul țării. „Cheltuielile cu motorină/benzina erau imense și nu reușeam să vedem care este cauza. Anumite mașini consumau mai mult, iar altele mai puțin. Șoferii spuneau că tot carburant pe care îl dovedesc prin bonurile fiscale de la benzinării ajunge în rezervor și nu este nici o problemă. Acela a fost momentul în care mi-am dat seama că trebuie să găsesc o soluție pentru a vedea care este adevărul. Am luat legătura cu cei care îmi oferă serviciile de monitorizare prin aparate GPS, iar ei mi-au oferit interfețe CAN pe care să le leg la computerul de bord al mașinilor și să pot monitoriza și nivelul de carburant (alimentări și consum). În prima săptămână de la montarea aparatelor am reușit să identific care sunt șoferii care îmi creau probleme și care furau carburant.  După câteva luni deja mi-am recuperat investiția și am reușit să împiedic apariția unor astfel de probleme pe viitor.” Ne-a spus domnul Popescu.

Aceasta este una dintre situațiile clasice, în care se găseau mulți dintre cei care au apelat la această soluție de combatere a furtului de carburant.  

Marius Cristea este proprietarul unei companii ce produce alimente și deține o flotă auto de aproximativ 100 de camioane. „Gestionarea unei astfel de flote auto este o adevărată provocare și muncă de echipă, iar soluționarea mai multor probleme cu un singur aparat este ideală. Problemele au apărut încă din momentul în care flota a început să numere mai mult de 10 camioane. Fiecare camion este condus de cate 2 șoferi și asta face și mai grea depistarea celor responsabili. Am tot amânat dotarea camioanelor cu aparate GPS până la momentul în care nu am mai putut controla consumul de carburant și costurile erau nejustificat de mari. Aparatele GPS au reușit să-mi ușureze munca și m-au ajutat să reduc costurile. Le folosesc deja de câțiva ani și sunt foarte mulțumit de modul în care îmi ușurează munca.” ne-a spus domnul Cristea. 

Am scris acest articol pentru a ilustra situațiile la care făceam referire în articolul anterior, cel postat săptămâna trecută. Vă invităm să îl citiți și pe acela dacă nu ați făcut-o încă.