Posted on

Cine ar trebui să monteze aparate GPS pe mașină? Partea a II-a

Bine ați revenit pe blogul nostru!

Ne-am ținut de promisiune și am revenit cu cel de-al doilea articol despre cei care pot lua în calcul montarea unui aparat GPS pe autovehicului pe care îl dețin/administrează. 

Dacă la primul articol, despre acest subiect, am făcut referire la motivele pentru care companiile ar trebui să în calcul montarea aparatelor GPS, de data aceasta accentul este pus pe persoanele fizice care folosesc mașina doar în interes personal și nu sunt interesați de informații precum utilizarea mașinii în afara programului de lucru sau  consumul de carburant. 

Așa cum am mai menționat, aparatele GPS sunt de mai multe tipuri și se potrivesc pentru orice autovehicul (inclusiv utilaje, bărci sau motociclete). Informațiile pe care fiecare tip de aparat GPS le poate oferi sunt diferite, dar absolut toate pot transmite informațiile de bază legate de poziționare, traseul parcurs într-o anumită perioadă de timp și actualizarea în timp real a poziției. Acestea  fiind și principalele informații de interes pentru cei care își dotează mașinile personale.

Dar de ce ar avea nevoie orice persoana de aparat GPS? În primul rând, pentru securitatea mașinii. Rata furturilor de mașini în marile orașe este exorbitant de mare. Deși putem considera că locuim într-o zonă sigură sau că nouă nu ni poate întâmpla așa ceva, dar adevărul este că nu putem controla acest lucru și se poate întâmpla oricând și oriunde. Siguranța mașinii este cel mai important aspect pe care îl iau în calcul toți cei care montează aparate pe mașinile personale. 

O altă situație este cea a familiilor care au șoferi tineri și fără experiență. În astfel de situații, părinții aleg să monteze aparate GPS pentru a-și da seama care este stilul adolescenților de condus, dar și pentru a sta mai liniștiți și a-i știi mai în siguranță. 

Alertele despre expirarea ITP/ RCA sunt și ele utile pentru a reface toate actele la timp și a elimina situațiile în care se pot primi amenzi mari. Alte alerte utile, de care se pot folosi cei care monteaza aparate GPS pe mașinile personale, sunt cele legate de „depășire viteză maximă”, „condus agresiv” și „impact (posibil accident)”. 

Așadar, există suficient de multe motive pentru care și cei care dețin doar o mașină pe care o folosesc în scop personal să aleagă să-și monteze aparate GPS. 

Acestea au fost cele două articole pe care le-am dezvoltat pentru a răspunde uneia dintre cele mai frecvente întrebări pe care o primim din partea celor interesați de astfel de servicii. 

Săptămâna viitoare vom reveni  cu un articol dintr-una dintre seriile de curiozități începute de curând. Stați cu ochii pe noi!