Posted on

Cine ar trebui să monteze aparate GPS pe mașină?

Bine v-am regăsit la un nou articol de pe blogul nostru. 

Revenim cu un articol informativ menit să răspundă unei întrebări pe care o primim des din partea celor interesați să monteze aparate GPS pe autovehiculele pe care le dețin sau administrează, dar care nu sunt siguri dacă acestea se potrivesc nevoilor lor.

„Cine ar fi necesar să îți doteze mașinile cu aparate GPS?”

Ei bine, răspunsul este unul foarte simplu: ORICINE!

Aparatele GPS sunt de mai multe tipuri și se potrivesc pentru orice autovehicul (inclusiv utilaje, bărci sau motociclete). Informațiile pe care fiecare tip de aparat GPS le poate oferi sunt diferite, dar absolut toate pot transmite informațiile de bază legate de poziționare, traseul parcurs într-o anumită perioadă de timp și actualizarea în timp real a poziției. Pe lângă acestea, se mai pot adăuga și informațiile preluate din computerul de bord al mașinii/camionului precum: consum carburant, nivel combustibil, kilometraj, temperatura lichid de răcire, etc.

De asemenea, se pot monta diverse  accesorii pentru a ajuta clienții să monitorizeze mai ușor activitatea mașinilor. Câteva dintre cele mai des achiziționate accesorii sunt: releul de blocare motor, senzorii de temperatură, senzorii pentru ușă deschisă sau seturile de identificare șoferi ( utile în cazul mașinilor conduse de mai mulți șoferi).

Sistemul oferă și alte informații utile precum date despre stilul de condus al șoferului sau dacă mașina este utilizată în afara programului de lucru. De asemenea, fiecare client își poate  seta diverse alerte precum cele pentru: mișcare, posibil furt de carburant, aparat deconectat sau expirare ITP/ RCA. 

Cât despre domeniile de activitate pentru care se pretează serviciile noastre, și acestea sunt diverse pentru că orice autovehicul poate fi monitorizat, indiferent de motivul pentru care circulă sau staționează. Din experiența noastră, aparate GPS sunt folosite în domenii precum: transport marfă și persoane, domeniul agricol, închirieri auto, curierat, domeniul farmaceutic sau domeniul alimentar. 

Așadar, orice firmă ce deține de la minim o mașină și până la flote cu un număr mare de autovehicule, poate opta pentru a utiliza servicii de monitorizare prin GPS și își poate ușura munca. 

La începutul articolului am spus că oricine poate opta pentru a-și monta un aparat GPS, dar am făcut referire, în cea mai mare parte, la firme, indiferent de dimensiunile acestora. Cum rămâne cu persoanele fizice? Ei nu își pot monta aparate GPS? Bineînțeles că o pot face! Dar vom dedica un întreg articol pentru această categorie importantă de clienți.

Așadar, vă invităm să stați cu ochii pe noi și să citiți articolul ce va fi postat săptămâna viitoare, așa cum v-am obișnuit. Pentru a fi siguri că primiți informații despre toate noutățile, chiar și atunci când postăm un articol nou pe blog-ul nostru, vă invităm să vă abonați la newsletter.