Login Clienţi


Viteza excesiva este principala cauza a mortii adolescentilor
Protejati viata celor ce conduc masina dvs.

 

   Intrebari frecvente legate de accidentele soferilor adolescenti si cum se pot reduce

 

 


Câte accidente cu soferi adolescenti auto au loc în fiecare an? 

Accidentele auto sunt principala cauza a mortii adolescentilor. Aproape 6000 de adolescenti mor în fiecare an în accidente auto. Din totalul deceselor din accidente de circulatie 14% sunt adolescenti, reprezentând mai mult de o treime din totalul deceselor la virstele 18-24 ani. 


Care sunt factorii principali pentru accidente auto provocate de adolescenti? 

De multe ori parintii sunt bucurosi cand copilul si-a luat carnet de conducere, caci nu mai trebui sa-i care cu masina peste tot, putand de acum sa conduca singuri...
Cele mai importante cauze ale accidentelor sunt imaturitatea si lipsa lor de experienta.
Tinerii, sunt tentati sa conduca mai riscant, ca de exemplu: cu viteza prea mare, fara centura de siguranta, cu alti pasageri in masina, sa conduca noaptea, chiar sub influenta alcoolului, sa conduca prea aproape de alta masina (a prietenilor)...

Tinerii au tendinta sa-si supraestimeze puterile si calitatile de soferi, si sa subestimeze pericolele de pe sosele.

 

Care este varsta la care se produc cele mai multe accidente?

Tinerii de 18-25 ani sunt cei mai predispusi la accidente, dar nici cei putin mai mari nu conduc mai prudent.

 

Este un risc daca sunt si alti pasageri in masina?

Prezent altor pasageri creste riscul produceri accidentelor datorita faptului ca soferul poate fi distras, si datorita faptului ca este mai predispus sa conduca mai riscant ca sa impresioneze.

Tinerii iau de multe ori decizii gresite, si chiar conduc intentionat cu viteza, cautand "distractie si adrenalina" ...

 

De ce ar trebui sa-mi fac griji, caci daca politia i-a dat carnetul de conducere inseamna ca stie sa conduca?

Legile de circulatie nu pot impune soferilor tineri sa conduca prudent.

Parintii a caror copii au murit sau au fost raniti in accidente, probabil ca-si reproseaza ca nu au facut mai multe ca sa-i faca pe copii sa conduca mai prudent.


Copilul meu intodeauna conduce prudent, deci de ce sa-mi fac griji?

Chiar si acei tineri care conduc de obicei prudent, pot fi influentati sa ia decizii gresite, daca nu sunt monitorizati constant. Statistica arata ca in majoritatea accidentelor provocate de tineri, acestia nu au mai avut alte accidente anterioare.
Tinerii vor lua intotdeauna decizia cea mai buna daca sunt supravegheati, sau monitorizati cu un sistem de localizare prin GPS.

 

De sa nu-i lasam pe copii sa fie copii si sa invete din propriile greseli?

Tinerii considera sofatul ca o libertate, si nu realizeaza pe deplin riscurile si pericolele la care se supun pe ei insisi cat si pe ceilalti din trafic. Credem ca nu doriti sa aiba un accident ca sa invete sa fie prudent ... Daca nu supravietuieste accidentului, sau daca ramane invalid pe viata ... ?

 

Cum sa-mi ajut copilul sa devina un sofer mai bun?

Supravegherea directa si constanta sau monitorizarea prin sistem de localizare prin GPS, cel putin pentru primul an, reduc semnificativ pericolul de accidente.

Parintii nu pot sa mearga tot timpul in masina cu copilul, sa-l supravegheze cum conduce, de aceea sistemele de monitorizare si localizare prin GPS au devenit solutia ideala.

Parintii vor avea siguranta ca vor sti tot timpul unde si cu ce viteza merge masina, iar adolescentii soferi vor sti ca sunt supravegheati si nu vor fi tentati sa faca prostii.

Crescand se maturizeaza, castiga experienta la volan, si riscul de a produce accidente scade considerabil.

 

Monitorizarea copilului nu va pare ca o lipsa de incredere?

Nu, de fapt pentru copil va fi mai bine, caci nu va trebui sa-l cicaliti de fiecare data si sa-i spuneti sa conduca prudent, sa nu mearga cu viteza, si asa mai departe.

 

Cum poate localizarea prin GPS sa-l ajute pe adolescent sa devina un sofer mai bun?

Sistemul nostru permite monitorizarea continua, localizarea pe harta, verificarea traseelor parcurse (istoricul deplasarilor autovehiculului), viteza cu care s-a deplasat.
Sistemul va poate alerta prin SMS cand masina depaseste o anumita viteza, sau cand iese dintr-o anumita zona predefinita de dvs. De exemplu setam ca zona marginile orasului sau, si primiti alerta cand masina depaseste aceasta zona...

Este ca si cum ati fi in masina tot timpul, fara sa fiti acolo de fapt.
Sistemul are si un buton de panica, pe care copilul pote sa-l activeze, si veti primi mesaj pe telefon, putand actiona urgent daca este nevoie.

Folosind sistemul de localizare si monitorizare prin GPS, puteti chiar detecta si corecta anumite greseli pe care le face coiplul la volan, ajutandu-l sa devina un sofer mai bun.

 

 

Alte avantaje oferite de sistemul de localizare prin GPS
  1. Cum suna alarma, primiti un SMS pe telefon, si daca e necesar, puteti reactiona imediat sa blocati motorul doar trimitand un SMS.
  2. Aflati oricand locatia autovehiculului, il puteti localiza pe harta, si recupera imediat...
  3. La sistemele GPS echipate cu baterie interna, veti afla pozitia masinii chiar daca hotii decupleaza bateria.
  4. Pentru a descuraja hotii, noi va furnizam si un autocolant de dimensiuni reduse (20/5 cm) cu textul "Localizat GPS prin LocalizareGRATIS.ro". pe care sa-l lipiti pe autovehicul.

  5. Intre doua masini, una cu localizare prin GPS si alta fara, hotii vor prefera sa o fure pe cea fara localizare...

Mergeti la Formularul de comandă
Comandă


Pentru mai mulde detalii, contactati-ne